William Sea Foundation

William Sea Foundation är en stiftelse grundad av familjen Eriksson som förlorade sin son William i en tragisk båtolycka sommaren 2016. Stiftelsens syfte är att öka säkerheten på sjön och minska risken för att liknande olyckor sker igen. Det syftet styr allt arbete inom William Sea Foundation.

Verksamheten bedrivs inom en ekonomisk förening genom våra medlemmar och stiftelse. Vill Du vara med och hjälpa oss att öka sjösäkerheten är Du varmt välkommen att bli en del av vår stiftelse. Genom att bli medlem engagerar Du Dig för ett gott syfte och får möjligheten att ta del av en rad medlemsförmåner.


Stiftelsen olika arbetsområden

WSF Fleet

WSF Fleet hjälper organisationer som jobbar inom sjöräddning genom att allokera resurser så som båtar för att göra det möjligt för dessa organisation att hjälpa till på bästa sätt när olyckan är framme.

WSF håller just nu på att forma samarbete med Sjöräddningssällskapet och Navigationsgruppen. Mer information om dessa samarbeten kommer inom kort!

 

WSF Education

WSF Education är en av de tre huvuddelarna i William Sea Foundation. WSF Education arbetar tillsammans med Navigationsgruppen för att utbilda stiftelsens medlemmar kring säkerhet och praktik till sjöss.

En av de mest återkommande anledningarna till olyckor och dödsfall på havet är förarens brist på utbildning och generell kunskap kring båtar och säkerhet. För att göra utbildning mer tillgänglig samarbetar vi därför med Navigationsgruppen för att ge möjlighet till utbildning till ett reducerat pris för våra medlemmar. Vi erbjuder även praktisk utbildning och kunskap kring båten, vilket vanligtvis inte förekommer vid mer grundläggande utbildningar. Är Du intresserad av att utbilda Dig eller boka in en utbildning till ett barn eller en vän? Kontakta oss så hjälper vi dig!

WSF Safety

WSF Safety är en av de tre huvuddelarna i William Sea Foundation. WSF Safety arbetar för att ta fram nya, innovativa lösningar och att utveckla redan existerande produkter för båt- och sjöliv.

Genom att studera döds- och olycksstatistik kan man se tydliga mönster i hur och varför olyckor sker till sjöss. I syfte att minska dessa olyckor arbetar WSF Safety med att hitta lösningar och utveckla produkter som kan eliminera faktorer som orsakar olyckor och dödsfall på sjön. Om Du vill bidra med kunskap eller resurser för att hjälpa oss i vårt arbete kring utvecklingen av säkrare lösningar för båtliv, kontakta oss gärna!

Med hjälp av utbildning, sjötransport och utveckling av produkter samt framtagning av nya säkerhetslösningar till sjöss vill vi minska risken för olyckor och öka säkerheten på sjön.

BLI MEDLEM
Medlemskap i WSF

Bli medlem i stiftelsen idag och var en del i arbetet att se till att vår skärgård är säker samt ta del av utbildningar till reducerat pris. Tillsammans skapar vi en tryggare skärgård.

DONERA
Skänk en gåva

Skänk en valfri summa till stiftelsen för att bidra till vårt arbete för att öka säkerheten på sjön. Pengarna går oavkortat till Stiftelsens ändamål – Danska Bank kontonummer 1339-01-31582

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM
@williamseafoundation

Följ oss på instagram och håll dig uppdaterad om vårt arbete inom stiftelsen. Där lägger vi upp både nyheter och erbjudanden till dig som medlem

Vill du veta mer?

Kontakt