Kära medlem,

Många av er har säkert flyttat ut i skärgården och William Sea Foundations arbete är i full gång, inte minst med att bistå med sjötransporter nu under båtsäsongen. Vi har till denna säsong förvärvat ytterligare en Tärnskär 32, för att kunna verka i en ännu större del av skärgården. Det finns därmed 3 st båtar till förfogande, vilka är förlagda på tre strategiska platser i Stockholms skärgård – Sandhamn, Saltsjöbaden/Värmdö samt Stockholms innerstad.

William Sea Foundation arbetar aktivt för att öka säkerheten på sjön genom vår sjötransport via WSF Fleet, utbildningar via WSF Education och utveckling av nya säkerhetsprodukter genom WSF Safety. Stiftelsen har idag drygt 150 aktiva medlemmar.

Sommaren 2017 var första operativa säsongen för stiftelsens båtar och vi utgick då från en fast timtaxa samt en lägre framkörningsavgift. Efter utvärdering har vi denna säsong har vi tagit fram en ny prismodell som utgår från fasta priser för kunna ge er medlemmar en tydligare bild av det estimerade priset för sjötransporten.

Du är välkommen att boka körningar som medlem i stiftelsen men även som företag. Är ni ett större sällskap kan ni skicka en beskrivning av er förfrågan via mail så återkommer vi med ett offertförslag till er.

Bokning av sjötransport sker enklast via batbokning@williamseafoundation.se  alt. via formuläret på länken nedan.

https://williamseafoundation.se/batbokning-forfragan/

Vi vill återigen ta tillfället i akt att tacka alla medlemmar för ert stöd genom ert medlemskap, som i sin tur hjälper oss att göra sjön lite säkrare och får möjlighet till fortsatt verksamhet.

Ett extra stort tack till bland annat Karl Perlhagen, Anders Lönnqvist med gäster, Jan Åke Glommen, Saltour, New Property, med flera för era generösa gåvor vår första säsong, samt till Lillsved Konfirmationsläger som skänker kollekt till stiftelsen.

Stiftelsen har under våren/sommaren genomfört sin första Klass 8 utbildning i Navigationsgruppens regi för 6 personer. Vi ser fram emot att fler medlemmar anmäler sig till kurser framöver. Besök www.navigationsgruppen.se och välj ut en lämplig/intressant kurs för dig. Skicka ett mail till info@williamseafoundation.se så erhåller du en rabattkod för en slutlig anmälan till kursen.

Vi har i år även haft föreläsning för Svenska Kyrkans konfirmander i Saltsjöbaden om stiftelsen, samt informerat om sjövett ombord på båtarna i skärgården. Även på Lillsved konfirmationsläger medverkar stiftelsen vid två tillfällen i Juli. Det är möten som är och har varit givande för många och skapat meningsfulla diskussioner. I mitten på augusti skall även stiftelsen bistå med säkerhetsbåtar på Ålands Hav under Nordic Island Adventure Race och verka för att bibehålla säkerheten på sjön. Läs mer på http://nordicislandsar.com/

Stiftelsen kommer även i år att arrangera en Swimrun tävling. Boka in lördag den 25 augusti. Du kan läsa mer om tävlingen här, och anmäla dig och en vän här!

Vi ser fram emot en härlig sommar ute i skärgården tillsammans med er!