Kära/käre medlem,

Tack för att du under det senaste halvåret tagit dig tid att bli medlem i William Sea Foundation!

William Sea Foundation arbetar aktivt för att öka säkerheten på sjön genom vår sjötransport via WSF Fleet, utbildningar via WSF Education och utveckling av nya säkerhetsprodukter genom WSF Safety. Stiftelsen har idag ca 130 aktiva medlemmar.

Under sommaren har WSF Fleet haft över 90 medlemskörningar, varav flera har varit för ungdomar, som behövt ett billigt sätt att ta sig till eller från sociala arrangemang i skärgården. Vår förhoppning är att WSF Fleet ska vara ett prisvärt alternativ till att ta sin egen båt på kvällar och nätter, vilket vi upplevt att vi lyckats med i sommar och hoppas på att fortsätta göra under sommaren 2018!

Förutom privata och företagsbeställda körningar och event har stiftelsen också varit delaktig i andra sammanhang. Däribland en heldag med Svenska Kyrkans 60 konfirmander ute i Saltsjöbaden med båttransport till Gåsö där stiftelsen informerade om sin verksamhet, lärde ungdomarna båtvett på sjön samt diskussion med kyrkan om “jag som tonåring”. Det var en lyckad dag för alla närvarande vilket ledde till att fler besök bokades in. Bland annat hos KSSS konfirmationsläger ute på Långholmen, Lillsved konfirmationsläger samt deltagande på flytande båtmässan i Gustavsberg tillsammans med båttillverkaren Tärnskär.

Under sommaren representerades även Stiftelsen utav Robin och Marie (bror & mor till Wille) i en lokalt arrangerad Swimrun tävling på Gåsö, vilket väckte en idé att arrangera en swimrun tävling i Saltsjöbaden till minne av Wille för att locka vänner, bekanta och övriga till att prova på. Vi är i planeringsstadiet men sannolikt kommer denna tävling gå av stapeln söndag den 26 augusti 2018 i samarbete och i samband med Solsidan Runt. “Save the date” tills mer information kommer.

Vi har fått otroligt mycket positiv respons på sommarens verksamhet och vi uppskattar Ert engagemang som medlemmar och samarbetspartners i stiftelsen.

Nu när säsongen för båttransporter har lagt sig och båtarna ligger på land för service så vill vi introducera våra utbildningar för Er medlemmar.

I syfte att göra sjö- och navigationsutbildningar mer tillgängliga för våra medlemmar har vi ingått ett samarbete med utbildningsföretaget Navigationsgruppen, där ni medlemmar får reducerade priser på deras utbildningar enligt nedan:

Förarintyg: 20%
Elektronisk Navigering: 20%
Båtpraktik: 10%
Kustskepparintyg: 20%
Manöverintyg högfartsbåt: 10%
Boatcamp: 10%
VHF/SRC: 20%
Radarintyg: 10%
Båtmekanikerintyg: 10%
FB8: 10%
M8: 10%
HSF: 10%

Gå in på www.navigationsgruppen.se och se vilken utbildning som passar dig. Kontakta därefter oss för att erhålla din rabattkod för gällande kurs för att slutföra din anmälan på navigationsgruppen. Rabatten gäller endast på deras utbildning och inte på litteratur, läkarbesök m.m. som ibland tillkommer.

Behöver du hjälp eller har några frågor kan du maila oss på info@williamseafoundation.se

Vi vill återigen ta tillfället i akt att tacka alla medlemmar för ert stöd genom ert medlemskap, som i sin tur hjälper oss att göra sjön lite säkrare och får möjlighet till fortsatt verksamhet kommande år.

Ett extra stort tack till alla de generösa gåvor som har inkommit under året och bidragit till en första lyckad säsong för stiftelsen.

Vi önskar er en trevlig vår och hoppas att vi ses till sommaren!